DRM - Digital Radio Mondiale

הפיתוח של Digital Radio Mondiale (DRM) החל בספטמבר 1996 בפגישה בפריז בהשתתפות גופי שידור ויצרנים בינלאומיים המעוניינים בעתיד השידור ברצועות מתחת ל-30 מגה-הרץ (גל קצר, גל בינוני וגל ארוך). פגישה ראשונית זו הובילה להקמת קונסורציום הרדיו הדיגיטלי Mondiale בגואנגג'ואו, סין, בשנת 1997. המטרה העיקרית בשלב זה הייתה "לעשות דיגיטציה" של להקות השידור של AM.

להלן ציר זמן של התפתחויות מרכזיות:

מידע כללי על תקן DRM

Digital Radio Mondiale (DRM) הוא סט של טכנולוגיות שידור אודיו דיגיטלי שתוכנן כתחליף דיגיטלי איכותי ויעיל מבחינה ספקטרלית לשידורי רדיו אנלוגיים ברצועות AM (גל ארוך, גל בינוני, גל קצר) ו-FM/VHF. השם "mondiale" הוא איטלקי וצרפתי עבור "עולמי", המשקף את מטרתו להיות תקן עולמי.

תכונות ויתרונות עיקריים של DRM:

רצועות תדר ומצבים:

DRM פועל בפסי תדר מתחת ל-30 מגהרץ (DRM30) ומעל ל-30 מגהרץ (+DRM). מצבי שידור שונים מוגדרים במסגרת התקן כדי לתת מענה למאפייני התפשטות ודרישות רוחב פס משתנים. רוחבי הפס בשימוש כוללים 4.5 קילוהרץ, 5 קילוהרץ, 9 קילוהרץ, 10 קילוהרץ, 18 קילוהרץ ו-20 קילוהרץ.

אימוץ ומצב נוכחי

בעוד שבתחילה התקן עמד בפני אתגרי אימוץ, DRM יושם על ידי גופי שידור ברחבי העולם, כולל גופי שידור בינלאומיים גדולים ורשתות לאומיות במספר מדינות.

זמינות המקלטים הייתה גורם המשפיע על אימוץ נרחב, אך הטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, ונמשכים מאמצים לקדם את היתרונות שלה ולהגדיל את הזמינות של מקלטים במחיר סביר.

למידע על מקלטים ומוצרים אחרים של DRM בקרו באתר הרשמי