גוליילמו מרקוני - Guglielmo Marconi
גוליילמו מרקוני - Guglielmo Marconi

מרקוני (1874-1937), שלעתים קרובות נחשב "אבי הרדיו", מרקוני היה ממציא ויזם איטלקי שפיתח באופן משמעותי מערכות תקשורת רדיו מעשיות. בשנת 1895, הוא הדגים העברת אותות לאורך מספר קילומטרים באמצעות גלי רדיו. הוא השיג את הפטנט הראשון של טלגרפיה אלחוטית באנגליה בשנת 1896 והשיג את שידור הרדיו הטרנס-אטלנטי הראשון בשנת 1901. החוש העסקי שלו והקמת חברת Marconi היו מכריעים במסחור המוקדם של טכנולוגיית הרדיו. הוא גם קיבל את פרס נובל לפיזיקה בשנת 1909 על תרומתו לטלגרפיה אלחוטית
גוליילמו מרקוני נולד ב 25 באפריל 1874 בבולוניה, איטליה, בנם השני של ג'וזפה מרקוני, ואנני ג'יימיסון. כילד, הוא למד בבתי ספר פרטיים בבולוניה, פירנצה ולגהורן. כבר בגיל צעיר התענין בחשמל ובפיזיקה ולמד את מחקריהם של מדענים ידועים כמו Lodge Righi, Hertz, Maxwell ואחרים.
בשנת 1895 החל בעבודות ניסוי מעבדתיות בחוות של אביו ב Pontecchio והצליח לשלוח אותות אלחוטיים למרחק של כחמישה וחצי קילומטרים. בכך הוא הפך לממציא המעשי הראשון להעברת מידע באלחוט.
בשנת 1896 לקח מרקוני את המכשירים שהמציא לאנגליה שם הוא הוצג בפני William Preece שהיה המהנדס הראשי של שירות הדואר המלכותי. במהלך אותה שנה רשם מרקוני פטנט על מערכת טלגרפיה אלחוטית. הוא הצליח להדגים בהצלחה , במספר מקומות , את המערכת שהמציא ובחודש יולי 1897 הוא רשם חברה בשם The Wireless Telegraph & Signal Company .Limited בשנת 1900 שונה שמה ל Marconi's Wireless Telegraph Company Limited.
באותה השנה הדגים מרקוני את המערקכת שהמציא בפני הממשלה האיטלקית בעיר לה ספציה. באותה הדגמה נשלחו אותות אלחוטיים למרחק של שמונה עשר קילומטרים.
בשנת 1899 הוא פתח שירות אלחוטי בין אנגליה וצרפת (משני צידי התעלה) והקים שתי תחנות קבועות ב Isle of Wigh, The Needles וב Bournemouth ויותר מאוחר גם ב Dorset Poole ו haven Hotel .
בשנת 1899 הוא רשם פטנט נוסף, מספר 7777 , על טלגרפיה סינטונית (חד-גלית) וביום היסטורי במיוחד, בדצמבר 1901, כשהוא נחוש בדעתו להוכיח לעולם, שגלי הרדיו אינם מושפעים מקמירותו של כדור הארץ , הוא השתמש במערכת האלחוט שלו על מנת לשדר מסר אלחוטי מעבר לאוקינוס האטלנטי . השידור בוצע בתחנת הקרקע ב Poldhu, Cornwall שבאנגליה ונקלט בהצלחה ב Newfoundland , St. John's (ארה"ב), במרחק של 3600 קילומטרים.
בין השנים 1902 ו 1912 רשם מרקוני עוד מספר פטנטים והמצאות חדשות.
במסעו לארצות הברית בשנת 1902 באוניה Philadelphia, הוא הצליח להדגים את האפקט הקרוי daylight effect של שידורי אלחוט ובאותה שנה רשם פטנט על הגלאי המגנטי אשר הפך למקלט האלחוטי התקני למשך שנים רבות.
בדצמבר 1902 הוא הצליח לשדר לראשונה הודעה אלחוטית שלימה ל Poldhu מתחנת Bay Glace שב Nova Scotia (ארה"ב) ומאוחר יותר גם מ Cape Cod, Massachusetts (ארה"ב).
בשנים הבאות נמשכו שידורי הנסיון אשר בשנת 1907 הפכו לשירות שיגור הודעות אלחוטיות מסחרי שנחנך בין תחנת Glace Bay,ארה"ב לבין Clifden ,אירלנד. קצת קודם לכן נחנכו שני שירותי אלחוט סדירים למרחקים קצרים יותר בין בארי שבאיטליה ל Avidari שבמונטנגרו.
בשנת 1905 הוא רשם פטנט על האנטנה האופקית הכיוונית שלו בשנת 1912 פטנט נוסף על מערכת "ניצוץ מתוזמן" המייצרת גלים רציפים.
מייד לאחר מלחמת העולם הראשונה מרקוני חזר למעבדת הנסיונות שלו באנגליה שם הוא הצליח לפתח מערכת שידור בעלת אלומה מיוחדת לתשדורות למרחקים גדולים במיוחד.
המערכת הוצעה לאימפריה הבריטית בתור כזו שתאפשר לקשר את בריטניה עם מדינות האימפריה. התחנה הראשונה, שקישרה בין אנגליה וקנדה נחנכה בשנת 1926 ותחנות נוספות הותקנו ברחבי האימפריה הבריטית בשנים הבאות.
מרקוני המשיך בחקר שידורים בגלים קצרים ובשנת 1932 הוא הציג את מערכת הרדיוטלפון במיקרוגל תוך יצירת קשר בין הותיקן ומעון הנופש של האפיפיור ב Castel Gandolfo.
שנתיים מאוחר יותר ,ב SestriLevante שבאיטליה, מרקוני הדגים את משואת הרדיו-מיקרוגל לניווט ספינות ובשנת 1935 את עקרונות הרדאר שעליהם הוא כבר הירצה בשנת 1922 בארה"ב.
מרקוני נפטר 20 ביולי 1937 ברומא, איטליה.