היינריך רודולף הרץ - Heinrich Rudolf Hertz
היינריך רודולף הרץ - Heinrich Rudolf Hertz
להלן כמה מהמצאותיו ותרומותיו החשובות הרלוונטיות לשידורי רדיו:
גילוי גלי רדיו (גלים אלקטרומגנטיים): הרץ ערך ניסויים פורצי דרך שהוכיחו באופן סופי את קיומם של גלים אלקטרומגנטיים, שהם אותם הגלים המשמשים בשידורי רדיו. הוא יצר וזיהה את הגלים הללו באמצעות משדר מרווח ניצוצות ומקלט אנטנת לולאה, המאשר את התחזיות התיאורטיות של ג'יימס קלרק מקסוול.
חיזוק התיאוריה של מקסוול: הניסויים שלו הוכיחו שלגלים אלקטרומגנטיים אלה יש את אותן תכונות כמו אור, כולל נסיעה במהירות האור, השתקפות, שבירה וקיטוב. זה קבע שהאור והגלים שהתגלו לאחרונה היו חלק מאותו ספקטרום אלקטרומגנטי.
הנחת היסוד לתקשורת אלחוטית: על ידי הוכחת קיומם והבנת ההתנהגות של גלים אלקטרומגנטיים, הרץ פתח את הדלת לאפשרות לשדר אותות באופן אלחוטי באוויר. עבודתו הראתה שאפשר לשלוח אנרגיה ומידע ללא קשר פיזי.
התמקדות במחקר יסודי, לא מסחור: בוז התעניין בעיקר במדע הבסיסי מאחורי גלים אלקטרומגנטיים ותכונותיהם. הוא בחר באופן מפורסם שלא לרשום פטנט על רבות מהמצאותיו, מתוך אמונה שיש לחלוק את הידע המדעי בחופשיות לטובת כולם. גישה אלטרואיסטית זו, אף על פי שהיא ראויה לשבח, פירושה שאחרים, כמו מרקוני, הצליחו לנצל את התגליות שלו לפיתוח מסחרי
עם זאת, חשוב להבין:
הרץ לא חזה יישומים מעשיים לתקשורת: מטרתו העיקרית הייתה לאמת את התיאוריות של מקסוול, לא להמציא מערכת תקשורת. הוא ציין כי לגילוי שלו אין שום תועלת מעשית.
אחרים בנו על עבודתו: ממציאים כמו מרקוני, טסלה ובוזה לקחו את התגליות הבסיסיות של הרץ והנדסו מערכות מעשיות לתקשורת אלחוטית, שהובילו בסופו של דבר לשידורי רדיו. הם פיתחו את המשדרים והמקלטים המסוגלים לשלוח ולקבל אותות למרחקים ארוכים ולקודד מידע על הגלים הללו.
לסיכום: הניסויים המדעיים של היינריך הרץ היו הצעד הראשון הקריטי במסע לעבר שידורי רדיו. הוא הוכיח שגלי רדיו קיימים והבין את תכונותיהם הבסיסיות. ללא הידע הבסיסי הזה, ההמצאות המאוחרות יותר שאיפשרו את שידורי הרדיו לא היו מתרחשות. יחידת התדר, הרץ (Hz), נקראת לכבודו, מתוך הכרה בתרומתו הכרחית לתחום האלקטרומגנטיות, וכתוצאה מכך, לטכנולוגיית הרדיו.