צ'ארלס הרולד - Charles Herrold
צ'ארלס הרולד - Charles Herrold

תצלום של מעבדת הרדיו של צ'ארלס הרולד בסן חוזה בקליפורניה, 1912 בקירוב. הרולד עומד בפתח.
צ'ארלס דייוויד "דוק" הרולד (1875-1948) היה חלוץ אמיתי בעולם שידורי הרדיו. אף על פי שלא זוכה להכרה רחבה כמו כמה דמויות אחרות מאותה תקופה, תרומותיו היו משמעותיות, ולעתים קרובות הוא זוכה להקמת כמה משידורי הרדיו הרגילים המוקדמים ביותר בארצות הברית
חיים מוקדמים והשפעות:העניין של הרולד בטכנולוגיית רדיו נבע מהרקע שלו בפיזיקה והקסם שלו מהניסויים המוקדמים בתקשורת אלחוטית. הוא למד פיזיקה ואסטרונומיה באוניברסיטת סטנפורד, מה שעורר עוד יותר את התעניינותו בתחום.
מכללת הרולד לאלחוט והנדסה בשנת 1909, הרולד הקים את הרולד קולג' לאלחוט והנדסה בסן חוזה, קליפורניה. בית ספר זה לא רק לימד את התלמידים על טכנולוגיה אלחוטית אלא גם הפך לבסיס לניסויי השידור המוקדמים שלו.
שידורי רדיו חלוצייםבמכללה זו החל הרולד לערוך שידורים ניסיוניים קבועים. החל מ-1912, הרולד ותלמידיו העבירו מוזיקה, חדשות ובידור אחר לקהל קטן אך הולך וגדל של חובבי רדיו. שידורים אלו נחשבים בעיני רבים לשידורי הרדיו הראשונים המתוכננים באופן קבוע בארה"ב.
אשתו, סיביל, מילאה תפקיד מפתח בשידורים המוקדמים הללו, ואף הפכה ללא ספק לתקליטן הנשי הראשון.
חידושים ואתגרים הרולד היה חדשן שפיתח משדרי רדיו ומיקרופונים משופרים. עבודתו סייעה לקדם את הטכנולוגיה של שידורי רדיו מוקדמים. עם זאת, כמו רבים מחלוצי הרדיו המוקדמים, הרולד התמודד עם אתגרים פיננסיים ועם ההפרעה שנגרמה על ידי מלחמת העולם הראשונה, אשר עצרה זמנית את שידורי הרדיו האזרחיים.
מורשת הרולד היה חדשן שפיתח משדרי רדיו ומיקרופונים משופרים. עבודתו סייעה לקדם את הטכנולוגיה של שידורי רדיו מוקדמים. עם זאת, כמולמרות שתרומותיו של צ'ארלס הרולד לשידורי הרדיו המוקדמים היו משמעותיות, הוא לא השיג את אותה רמה של תהילה ועושר כמו כמה מבני דורו. אף על פי כן, מורשתו כחלוץ שידורי הרדיו עומדת. הניסויים המוקדמים שלו והקמת לוחות שידור קבועים הניחו את הבסיס לפיתוח שידורי הרדיו המודרניים.
כיום הוא זכור כדמות חשובה בתולדות הרדיו, ופועלו מונצח על ידי היסטוריונים וחובבי רדיו.